Spanyolország, Monaco és Málta a top 3 legjobb európai úti célok

|

A European Best Destinations nemrég összeállította a 20 legjobb európai úti célok listáját. Spanyolország, Monaco és Málta az első három legjobb ország. Az adatokat világszerte egymillió utazótól gyűjtötték össze, több mint 500 úti célt lefedve.

Az éves rangsoráról ismert European Best Destinations a közelmúltban nyilvánosságra hozta az „Európa legjobb úti célok 2024” régóta várt listáját.

A jelentés szerint Spanyolország, Monaco és Málta emelkedik ki az európai 20 desztinációt tartalmazó listán. A 172 országot felölelő felmérést egymillió utazó töltötte ki. A több mint 500 desztinációból álló gyűjteményből a legtöbb szavazatot kapott 20 ország kapta meg a 2024 legjobb uniós úticélja címet.

Spanyolország, Monaco és Málta mellett a legjobb európai úti célok listáján 17 másik úti cél is szerepel. A European Best Destinations szerint a további célpontok, amelyeket idén feltétlenül meg kell látogatni, a következők: Genf, Svájc Batumi, Adjara régió, Georgia Riga, Lettország Madeira, Portugália Firenze, Olaszország London, Egyesült Királyság Reykjavík, Izland Lège-Cap-Ferret, Nouvelle Aquitaine, Franciaország Siena, Olaszország Ponza-sziget, Olaszország Porto-Vecchio, Korzika, Franciaország Champagne borvidék, Franciaország Faroe Szigetek Sirmione, Lombardia, Olaszország Piran, Szlovénia Newquay, Cornwall, Egyesült Királyság Thassos, Észak-Égei-tenger, Görögország

Marbella, Spanyolország

A páratlan szépségéről, bőséges napsütéséről, exkluzív légköréről ismert Marbella az első helyen áll a listán. Európa legjobb golfpályái egyike is itttalálható, ahonnan panorámás kilátás nyílik a fenséges hegyekre és a csillogó Földközi-tengerre.

Monaco

A második helyet megszerezve Monaco a csillogás, a kultúra és a kikapcsolódás rendkívüli keverékét kínálja a látogatóknak.

Szerény mérete ellenére lenyűgözi gazdag történelmével és a biztonság iránti megingathatatlan elkötelezettségével. A gasztronómiai élvezetektől a kulturális ünnepségekig, a nyüzsgő éjszakai életig és a páratlan vásárlási élményekig Monaco nem hagy szó nélkül minden utazó álmát a maga kompakt területén.

Legyen romantikus, családi vagy akár baráti kiruccanás, Monaco szállodáinak változatos kínálatát a kényelem, kifinomultság és kivételes kiszolgálás jellemzi.

Málta

Málta áll a lista harmadik helyén. A Földközi-tenger szívében található gyöngyszem Gozo és Comino festői falvairól és lélegzetelállító partvonalairól ismert.

Málta minden szegletét lenyűgöző építészet díszíti, mézszínű kövekkel az azúrkék vizekkel szemben. Az utazóknak érdemes belemerülniük a sziget kulináris színterébe is, hogy kipróbálják a legjobb mediterrán konyhát és borokat.

Málta enyhe éghajlata és lenyűgöző víz alatti tájai kiváló búvárcélponttá teszik a szigetet. A luxusszállodák és üdülőhelyek ugyanakkor fiatalító gyógy- és wellness élményeket kínálnak, békés menekülést biztosítva a hétköznapok forgatagából.

Oszd meg a cikket másokkal!

Heti Barangoló

- hirdetés -

Népszerű

Ez is érdekelhet
Még több tartalom

Sevillaban fizetős lehet az ikonikus Plaza de España tér

A dél-spanyolországi Sevilla városa fizetőssé teszi a leghíresebb látványosságát,...

Az európai tengerpartok a világ legjobbjai között vannak

A TripAdvisor 2024-es Best of the Best Beach díját...

Rekord részvétellel zárult az idei Idegenvezetők Világnapja

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara több mint két évtizede...

50 év után felújítják Solymos várát

Solymos várát (Cetatea Șoimoș) román költségvetési forrásokból állítják helyre...